NKO i Julmarknad, Märsta

Hej alla marknadsknallar. Vilken fin dag! 3500 kronor sålde vi för. Om vi stod 4 söndagar skulle det innebära 10 000. Varorna sålde bra. Kanske hade Talat satt priset lite billigt. Vi lär oss hela tiden. Bullar funkar ju också. Saffransbullar och kanelbullar verkar bäst. Eller hela sockerkakor som inte är delade. Juhán skramlade bra i skrammeldosorna ocskå. Vilken uppslutning också. Fatima, Anna Sundberg, Annas hund, Farooq Sulehria, Bella Bella, Lill Bella, Omar med fru och barn, Kamil…

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1032652746760464&set=pcb.682204101877602&type=3&theater&ifg=1

Volontärsarbete

Tack för ditt intresse att arbeta som volontär för Nordic Kashmir Organisation. Vi hoppas att det kan bli en lärorik och dynamisk erfarenhet.

Programmet välkomnar människor i alla åldrar, kön, yrkes-och utbildningskategorier som vill vara kopplade till de sociala effekterna av de åtgärder vi vidtar som en del av kärnverksamheten i vår organisation.

Vi söker nu gruppledare som kan rekytera frivilliga skapa opinion i just din stad. Just nu har vi gruppledare i Stockholm. Han heter Juhán Niila Stålka. Hör av dig till honom om du vill vara med i något av Stockholmsregionens evenmang.

Du kan hjälpa till genom att bidra med din tid och din kompetens. Det kan till exempel handla om att sprida vårt budskap och samla in pengar till vår verksamhet.

Vi söker personer med en känsla för socialt ansvar,som är redo att ge sitt bidrag till världens utveckling.

Kontakta oss för att få reda på vilka volontärsjobb som finns tillgängliga.

Vårt arbete

Nordic Kashmir Organisation har förbundit sig att leda en djupgående förändring i Kashmir. Vårt åtagande är att stå fast vid våra värderingar att bygga en bättre värld. Om du vill hjälpa till att bidra till vårt engagemang så erbjuder vi en rad olika sätt. Klicka på länkarna nedan för mer information, vi uppskattar allt du är beredd att bidra med. Nordiska Kashmir Organisationen har nära samarbete med Ghazala Peer som tidigare i vår hållit ett seminarium om halvänkor i Kashmir i föreningens regi. Enligt Peer får polisen och militären obehindrat, på grund av påstått “misstänksamhet”, agera obehindrat mot civilbefolkningen. – De kan skjuta, gripa, husrannsakan eller vad de anser vara nödvändigt. Och det finns inga möjligheter att åtala poliser och militärer för något brott mot de civila. De njuter av total immunitet. Så i hela 24 år har ingen i Kashmir lyckats ställa någon polis eller militär till rätta för de brott de har varit anklagade för.

Kvinnor i indiska delen av Kashmir har utsatts för enorma våldsutövning under den långa blodiga konflikten mellan indiska militären och separatistiska rörelsen. Kvinnors del av konflikten har varit tortyr, våldtäkt, fängelse samt ekonomiskt beroende och extrem fattigdom då makar och fäder försvinner eller mördas. Men trots den hopplösa situationen har kvinnorna organiserat sig och deltagit i civilsamhällets motstånd. En av de främsta kampen kvinnorna driver handlar om våldtäkt samt de försvunna söner, döttrar och makar.

Vi hjälper dessa kvinnor genom att stödja organisationer på plats, informationsspridning och utbildning.

Med musik som vapen – gatupoesi för ett självständigt Kashmir – Sydasien – 3 oktober, 2016

Kashmir blev lovade en folkomröstning om sin suveränitet av Jawaharlal Nehru år 1948. Det har har ännu inte skett. Brott mot mänskliga rättigheter sker rutinmässigt. Människor är rädda och lever under terror. Kashmirs rika kultur överskuggas av det tysta kriget. Indisk militär är ständigt närvarande. Nu tar unga kashmirier till ickevåldsmetoder i sakfrågan självständighet. MC Kash är en rappare och gatupoet som brinner för ett fritt Kashmir. Sydasiens Redaktör Johanna Sommansson har träffat honom.

❱ Read more: Med musik som vapen – gatupoesi för ett självständigt Kashmir – Sydasien – 3 oktober, 2016

Stopp okkupasjonen av Kashmir – utrop.no – 21.10.2016

Rødt krever at Norge må få slutt på Indias okkupasjon av Kashmir. Rødts landsstyremøtet i helgen vedtok å anerkjenne Kashmirs rett til selvbestemmelse. Nå krever partiet at Norge må legge press på India for å få slutt på den militære okkupasjonen og volden mot...